The Goodness In All

Ibland tänker jag på hur konstig den här världen är. Fylld av människor, djur, kryp, träd, skog, höghus, asfalt och slätter. På en planet, i centum av allt. Och i centrum av ingenting. Det är lustigt hur allt kan finnas och hur det växt fram. Och eftersom vi finns här, så är det egentligen rena självklarheten att det finns andra varelser på andra planeter. Jag undrar hur deras liv ser ut, framför allt hur de ser ut. Tänk om det finns en varelse som motsvarar människan? Människan som egentligen är så svag tillskillnad från de flesta andra djur.
För nog har vi väl hjärnan och lyckats bygga upp denna rätt så fungerande värld (bortsätt från alla konflikter och krig). Men vi är så sköra.
Rent fysiskt har vi inte en chans att överleva om vi stod öga mot öga med en arg elefant, en noshörning, björn eller ett hungrigt lejon. För vi har varken styrkan, farten eller vassa tänder att försvara oss med. Ingen egentlig överlevnadsegenskap alls. Vi skulle dö, helt klart. Ett hårt slag eller en kula och det är över för oss. Alltsammans är bara så förundransvärt om man verkligen tänker på det. Solen. Värmen. Månen. Kylan. Is. Vatten. Eld.
Evig grönskan, bortom all betong?

Något annat som jag tänker på lite då och då är alla känslor som finns inom oss. Hur sårbara vi är. För att inte tala om alla dessa tankar som knappt rymmer inom oss – vilket trassel det måste vara på insidan. Där finns så mycket som inte syns. Man är sin person, men själv ser man allt bakom scen medan alla andra ser det som skildras scen. Man känner sig själv, men alla andra känner en för någon annan. Jag undrar hur stora vi egentligen skulle vara om man kunde mäta alla tankar, känslor och egenskaper. Det är som om vi är för stora för vår egna kropp. Vi är så mycket mer.

Om möjligheten fanns att lämna jorden så skulle jag nog.. inte ta chansen. Jag trivs bättre med fötterna på dess yta istället för svävandes tusentals km ovanför. Men det är häftigt det där, var världen egentligen tar slut?
Hur långt bort liksom. Och vad den egentligen omfattar.

Advertisements
2 comments
 1. Siri said:

  Det där har jag tänkt på så många gånger. Vi är ändå bara människor. Oavsett hur mycket vi försöker göra oss till något mäktigare genom vapen och bromsmediciner och nya metoder inom forskningen. Vi är inte särskilt duktiga eller snabba djur. Vår styrka och samtidigt vår svaghet ligger i att vi hela tiden söker förklaringar och vill ha svar på alla frågor vi har inom oss. Vi utvecklas på ett plan, medan vi går ner oss och blir deprimerade på ett annat. Det forskningen inte kan bevisa något svar på, hittar vi på en egen förklaring som passar. Som Gud till exempel. Människan finns här för att det finns syre, och vatten och för att avståndet till solen var så pass lagom att det varken var för kallt eller för varmt. Vi härstammar från bakterier och fiskar och apor. Inte någon jävla Gud.

  När vi i det moderna samhället inte längre behöver jaga för att få mat, jagar vi efter annat istället. Bekräftelse kanske. Startar en blogg, har den rätta vårnyansen på nagellacket, köper en iPad. Människan är verkligen det konstigaste djuret på planeten. Ibland skäms jag över att vara människa. Vi bara förstör kan jag tycka. Bryter ner naturen, bryter ner varandra genom krig och hårda ord.

  Fy vad deppig jag låter. Klart att vi människor gör fina saker mot varandra också. Jag börjar här: Jag tycker om dig alldeles kolossalt mycket, H! <333

 2. henliee said:

  Det här är ingen komentar – det är ett inlägg. Och ett väldigt bra sådant! Jag håller med, och jag undrar verkligen var världen kommer befinna sig om hundra år.. Utveckligen gick ju enorma steg frammåt under 1900-talet – så hur kommer det se ut 2100??? Det är skrämmande måste jag säga.

  Jag tycker om dig dundermycket finaste Siri, och jag tycker väldigt mycket om när vi skrattar åt knäppa internskämt ihop!! 😀 PUSS!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: