Kanske är de ensamma, redan ensamma från början?

Det känns som jag förfaller inombords. Som om jag vinglar på kanten till avgrunden som jag klarade mig upp från för ett och ett halv år sen. Jag borde inte skriva det här. Men jag behöver genomföra någon slags förändring. Komma på fötter igen. För jag känner mig inte som mig själv längre.
Jag vet inte vem jag är. Jag skämms bara.

Jag upplever alla omkring mig som så mycket. Ständigt nytt på gång. Utveckling på högvarv. Stegen skjuter frammåt. Själv är jag bara jag. Ihålig. Ålar mig fram i snigeltakt. Lever ett låtsas liv.
Jag vet, man ska inte klaga över sig själv och jag är trots allt glad över att vara jag. Något sitter bara inte riktigt rätt. Det skaver. Jag snubblar.
Det finns så mycket som jag vill berätta, så mycket som jag vill få sagt till alla möjliga personer i min närhet. Men orden fastnar i halsen. Och jag skrattar bara, rädd för att vara ärlig, rädd för hur folk ska reagera.
Rädd för att vara jag.
Det blir ju alltid fel. Ingenting tycks gå in som jag önskar. På natten drömmer jag att jag springer in i famnen på någon. Strävandes efter någon slags trygghet. Men kanske krossade jag den för länge sedan.

Nu mår jag illa. Det vrider sig i magen. Ibland vill jag bara spy upp allt och gå vidare. Om man ändå kunde ge bort känslor. Hålla någons händer och låta allt man känner strömma genom fingertopparna in i någon annans ådrår, in i hjärtat. Inte för att skada. Men för att det inte går att sätta ord på någonting. Det går bara att känna och jag är rädd att ingen känner någon. Om vi visste vad vi ändå betyder. Omöjligt. Det stannar bakom en sluten fasad och en barriär som inte går att välta. Eller så är det bara min egen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: