Go sit in the sun

Vårat hus är inte särskilt gammalt, byggt i början av 80-talet någon gång. Men ibland undrar man.. Förra vintern låg snön så tungt över taket (vi bor på femte våningen) att det blev alldeles mjukt, började spricka upp och droppa in vatten. Fönsterrutorna fylldes med snö.
Nu verkar det vara fel på elen för varje gång vi dammsuger går proppen och halva lägenheten förvandlas till ett svart mörker. Hårtorken har exploderat, strykjärnet börjat brinna och likaså sätter mikrovågsugnen eld på både det ena och andra. Taket i badrummet har varit fullt av mögel sen vi flyttade in för fyra år sedan, inte bra! Men nu håller de äntligen på att slipa bort det, vilket betyder att man inte kan använda duschen och jag har därför flyttat in på skolan denna vecka med min delfinhanduk från Bulgarien som fortfarande luktar salt och solkräm.
Jag går helt enkelt upp en halvtimme tidigare och åker dit och duschar före jobbet. Det är ganska mysigt på något vis, jag tycker om att vara uppe tidigt. Före alla andra människor stressar till jobb, skola och dagis och man tvingas trängas på tunnelbanan och gatorna.

Jag tänker nog bäst på morgonen. Rolig som jag är har jag sedan fem år tillbaka delat upp morgonen i ett schema där det finns 40 minuter inplanerat för frukost och tänketid. Före de andra vaknar, för det gör mig så nervös.
Jag tycker om att vara själv på morgonen, i min egen tystnad, i min egen värld.
Då är jag som på pånyttfödd. På kvällen är jag så himla gammal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: